UŞAQLAR ÜÇÜN

maarifləndirici materiallar


Sağlam qida / MƏQALƏLƏR

Qeyri-düzgün qidalanma ilə bağlı orqanizmdə pozulmaların yaranması

Təsiredici faktor: Qida (gündə 2 dəfədən az) və meyvə, tərəvəzin (həftədə 1 dəfə) az qəbulu.

Pozulmalar:

  • funksional kardiopatiya həzm sisteminin funksional pozulmaları və ya xronik xəstəlikləri
  • cinsi yetişkənliyin ləngiməsi
  • sinir sisteminin funksional pozulmaları
  • bədən çəkisinin azalması
  • arterial hipo- və hipertenziya

Təsiredici faktor: Süd və ət məhsullarının az qəbulu (həftədə 1 dəfədən az), Konservləşdirilmiş
məhsulların tez-tez qəbulu (həftədə 3 dəfədən çox) 

Pozulmalar:

  • sümük-əzələ sisteminin xronik xəstəlikləri
  • cinsi yetişkənliyin ləngiməsi
  • həzm sisteminin xronik xəstəlikləri
  • bədən çəkisinin azalması
  • arterial hipertenziya
  • sinir sisteminin funksional pozulmaları