UŞAQLAR ÜÇÜN
maarifləndirici materiallar
Sağlam qida / MƏQALƏLƏR
Qeyri-düzgün qidalanma ilə bağlı orqanizmdə pozulmaların yaranması
Təsiredici faktor: Qida (gündə 2 dəfədən az) və meyvə, tərəvəzin (həftədə 1 dəfə) az qəbulu.
Pozulmalar:
- funksional kardiopatiya həzm sisteminin funksional pozulmaları və ya xronik xəstəlikləri
- cinsi yetişkənliyin ləngiməsi
- sinir sisteminin funksional pozulmaları
- bədən çəkisinin azalması
- arterial hipo- və hipertenziya
Təsiredici faktor: Süd və ət məhsullarının az qəbulu (həftədə 1 dəfədən az), Konservləşdirilmiş
məhsulların tez-tez qəbulu (həftədə 3 dəfədən çox)
Pozulmalar:
- sümük-əzələ sisteminin xronik xəstəlikləri
- cinsi yetişkənliyin ləngiməsi
- həzm sisteminin xronik xəstəlikləri
- bədən çəkisinin azalması
- arterial hipertenziya
- sinir sisteminin funksional pozulmaları